Gennadiy Zubko: Din cauza migraţiei, în țară se simte lipsa personalului calificat

Executie-Pavaje-Borduri-01_1200-x-664

Din cauza migrației cetățenilor ucraineni în statele UE,  se simte o lipsă acută a resurselor umane mai ales în regiunile vestice ale țării, susține vice prim-ministrul Ucrainei Gennadiy Zubko, Ministrul Dezvoltării Regionale, Construcțiilor și Locuinței și serviciile comunale din Ucraina.

„Problema stabilității financiare, alături de problemele majore pentru țară, precum agresiunea Rusiei și posibilitatea  atacurilor teroriste, rămâne una dintre cele mai importante chestiuni ale statului. Cea de-a patra problemă cu care se confruntă țara noastră este exodul masiv al braţelor de muncă către statele mai dezvoltate. Cetățenii noștri, mai ales locuitorii regiunilor vestice, sunt dispuşi să lucreze în străinătate nu numai pentru salarii mari, ci și pentru condiții sigure de viață”, a precizat Zubko.

Reamintim că anterior, directorul Departamentului de Politică Monetară și Analiză Economică a Băncii Naționale din Ucrainei Serghii Nikolaiciuk, a declarat că migraţia forţei de muncă dincolo de frontierele naţionale va continua să crească încă 2-3 ani.

Добавить комментарий