La Forum au participat conducerea Congresului Național al Ucrainenilor din Moldova, Agenția pentru Relații Interetnice a Republicii Moldova, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, reprezentanți ai administrațiilor locale din Republica Moldova și ai administrațiilor locale din regiunea Cernăuți. Evenimentul a reprezentat un pas important spre consolidarea legăturilor inter-municipale dintre cele două țări vecine și dezvoltarea unei cooperări strânse în diverse domenii.
Scopul principal al evenimentului a fost promovarea schimburilor economice și culturale, stabilirea de parteneriate și crearea de noi inițiative pentru îmbunătățirea bunăstării comunităților locale.
La forum au participat și antreprenori bucovineni. Ei au fost invitați ca parte a inițiativei „Dialog între guvern și mediul de afaceri”. Comunicarea deschisă privind atragerea de investiții și schimbul de experiență cu o țară vecină poate fi un impuls pentru dezvoltarea de proiecte comune. În cadrul Forumului, au fost semnate acorduri de parteneriat între reprezentanții comunităților din regiunea Cernăuți și unele comunități din Moldova. Acest eveniment a confirmat seriozitatea intențiilor de a dezvolta în continuare cooperarea în diverse domenii, cum ar fi economia, cultura, administrația locală și inițiativele sociale.
„Ca regiune de frontieră, Considerăm dezvoltarea cooperării internaționale și atragerea de investiții în economia regiunii Cernăuți, regiune de la frontieră, drept una dintre prioritățile noastre. Avem multe de care să fim mândri și pe care să le oferim investitorilor străini. Turismul și recreerea, agricultura, prelucrarea lemnului și industria IT sunt doar o mică listă de domenii care pot fi interesante pentru lansarea de noi inițiative comune. Sunt convins că forumul este încă un pas în stabilirea unui parteneriat eficient”, a menționat în postarea sa pe Facebook șeful AMR Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com