„Fața brutală” a armatei președintelui rus, Vladimir Putin

8 04 2022 IN 5

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că moartea civililor din Bucea a arătat „fața brutală” a armatei președintelui rus, Vladimir Putin. Vineri, 8 aprilie, Ursula von der Leyen  a efectuat o vizită la Buchea, scrie „Evropeiska pravda” cu referire la Reuters.

„Aici s-a întâmplat ceva de neconceput. Am văzut chipul crunt al armatei lui Putin. Am văzut nesăbuința și calmul cu care au ocupat orașul”, le-a spus Ursula von der Leyen reporterilor la Bucea. Ea a specificat că UE va face totul pentru a sprijini Ucraina la întreprinderea „pașilor necesari” pentru a-și asigura aderarea la Comunitate. „Întreaga lume deplânge locuitorii din Buchea și ei sunt cei care… apără granița Europei, apără omenirea, apără democrația și, prin urmare, îi susținem în această luptă importantă”.

Ursula von der Leyen a sosit la Bucea cu Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, și prim-ministrul slovac Eduard Heger.

Anterior s-a comunicat că UE va aloca 7,5 milioane de euro pentru ancheta pe care Ucraina o desfășoară în legătură cu crimele de război din suburbia Bucea a Kievului și din alte orașe ucrainene.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий