Oleksii Danilov a relatat despre atitudinea faţă de apărătorii Uzinei „Azovstal”, capturaţi de ruşi

27 05 2022 F 2

Secretarul Consiliului pentru Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov, a declarat la postul Canalul 24 că faţă de apărătorii de la Uzina  „Azovstal” din Mariupiol, aflaţi în prizonieratul rus,  nu se folosește violență. Ulterior, toți luptătorii trebuie schimbați cu rușii capturați, scrie RBK-Ucraina. „Pot confirma că astăzi nu există nici un caz de tortură sau o atitudine neomenească faţă de militarii noştri. Ce se va întâmpla în continuare, vom vedea, urmărim acest proces”, a accentuat secretarul Consiliului pentru Securitate și Apărare Națională.

Potrivit lui Oleksii Danilov,  dacă va fi posibil, autoritățile vor lua parte activă, iar acum există o înţelegere de a nu dezvălui detalii”. „Acum ne rugăm ca ei să rămână în viață și fie sănătoşi”, a adăugat el. Danilov a mai menţionat că oamenii care și-au asumat astfel de garanții se ocupă de eliberarea luptătorilor regimentului „Azov” capturați.

Amintim că zilele trecute comandantul regimentului „Azov”, Denis Prokopenko, a putut să-și sune soția Ekaterina și să-i spună pe scurt că militarii ucraineni de la „Azovstal” sunt ținuți în condiții „potrivite” și că violența nu este folosită împotriva lor. După cum se ştie luptătorii din regimentul „Azov” au oprit apărarea Mariupolului din ordinul parvenit de la conducerea militară de vârf.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий