SUA vor depune toate eforturile pentru consolidarea poziţiei Ucrainei

7 06 2022 IST 5

Guvernul Statelor Unite va depune toate eforturile posibile pentru ca Ucraina să aibă o poziție puternică în confruntarea agresiunii armate ruse, precum și la masa de negocieri. Despre aceasta a declarat în timpul unui briefing de la Washington secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează corespondentul special al Agenţiei Ukrinform. „Ei (ucrainenii — n.red.) luptă pentru democrația lor și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le consolida poziția, astfel încât să se poată apăra și, de asemenea, dacă există o oportunitate pentru negocieri, să le poată purta de pe poziţia celui puternic”, a subliniat Administrația Biden.

Ea a relevat că Rusia este cea care dă dovadă de agresiune și atacă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

După cum a comunicat Ukrinform, săptămâna trecută, Președintele american Joe Biden a declarat că Ucraina, care se opune agresiunii armate ruse, va determina ea însăși modalitățile de realizare a păcii pe teritoriul său. În același timp, a spus el, Statele Unite o vor ajuta în această privinţă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий