Volodymyr Zelenski: „Armele barbarilor care ucid civili trebuie să fie topite, tot fierul care aduce răul”

13 06 2022 F 5

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, s-a adresat participanților la seara de caritate organizată de CORE, fondată de celebrul actor Sean Penn.

„Zeci de mii de explozii și bombardamente. Sute de mii de răniți și uciși. Milioane care și-au pierdut casele. Toţi ați văzut fotografii din Ucraina. Orașe și sate pașnice șterse de pe fața pământului. Rachete cu aripi și bombe care transformă în ruine școli, spitale, teatre, muzee, străzi întregi și cartiere”, a accentuat Preşedintele în adresarea sa video către participanţii la acţiunea de binefacere, scrie Interfax-Ucraina.

„În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când era nevoie de metal pe front, statueta Oscar era din ghips. Se poate spune că este un gest simbolic, care nu influențează cardinal asupra mersului războiului. Însă nu putem afirma, că am fi învins nazismul fără  astă bucată de metal”, a accentuat Volodymyr Zelenski. El a subliniat că „orice ajutor este valoros și important. Mulțumim tuturor celor care s-au adunat astăzi aici pentru acest ajutor acordat Ucrainei, lui Sean Penn, care a venit personal la Kiev în primele zile de război”.

„Ați fost gata să vă topiți Oscarul în semn de protest față de lipsa de ajutor Ucrainei. Sunt sigur că nu va fi necesar. Armele barbarilor care ucid civili trebuie să fie topite, tot fierul care aduce răul”, a conchis Preşedintele Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий