Turcia: Erdogan nu renunță la pedeapsa cu moartea pentru „trădători”

hh

Reintroducerea pedepsei capitalei va fi supusă spre aprobarea Parlamentului de la Ankara „în curând”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Cât despre reacțiile indignate ale Occidentului, Erdogan are un singur răspuns:” „Nu contează”.

„În curând, în curând, nu va îngrijorați. Se va întâmpla în curând, dacă Dumnezeu o va dori”, a afirmat Erdogan, într-un discurs la Ankara, răspunzând unei mulțimi care scanda „Vrem pedepsa cu moartea” împotriva puciștilor din iulie, informează Agerpres.

„Guvernul nostru va supune reintroducerea pedepsei capitale parlamentului. Sunt convins că parlamentul o va aproba și, când va ajunge în fața mea, o voi ratifica”, a continuat Erdogan.

Erdogan a evocat imediat după puciul eșuat din iulie posibilitatea revenirii la pedeapsa cu moartea, provocând indignarea Uniunii Europene.

Turcia a abolit pedepsa capitală în 2004, în cadrul candidaturii de aderare la Uniunea Europeană, iar reintroducerea sa ar putea pune capăt acestor negocieri.

„Occidentul spune asta, Occidentul spune ailaltă. Iertați-mă, dar ceea ce contează nu este ce spune Occidentul, este ce spune poporul meu”, a adăugat Erdogan.

Добавить комментарий