Parlamentul Moldovei a condamnat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

2 03 2023 F 6

Documentul subliniază că Rusia duce un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei încă din 2014. Parlamentul Moldovei a adoptat o declarație de condamnare a agresiunii ruse în Ucraina, transmite  NewsMaker, preluat de  „Korespondent”.

În documentul se subliniază că, din 2014, Rusia duce un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, care la 24 februarie 2022 s-a transformat într-o invazie la scară largă. Parlamentarii au numit acțiunile Federației Ruse drept o crimă de război și o încălcare flagrantă a principiilor dreptului internațional. Moscova a fost chemată să oprească imediat operațiunile militare din Ucraina și să retragă forțele și echipamentele de pe întregul teritoriu recunoscut internațional al țării.

Se menționează că declarația a fost adoptată în cadrul unei ședințe de joi în prezența deputaților majorității parlamentare din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Blocul comuniștilor și socialiștilor a părăsit sala în semn de protest. Deputații din partidul Şor nu au participat la ședință.

Anterior, NATO a declarat că Rusia va încerca să paralizeze Moldova printr-un război hibrid.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий