În dialog cu mediul asociativ din diasporă și comunitățile istorice

10 08 F 4
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, s-a întâlnit marți, 8 august, cu reprezentanții mediului asociativ din diaspora și din comunitățile istorice.
„Discuțiile cu mediul asociativ din afara țării sunt întotdeauna binevenite. Traversăm o perioadă destul de aglomerată, cu multe proiecte, iar consultările pe care le avem sunt de un real folos atât pentru români, cât și pentru echipa Departamentului. De asemenea, avem în plină desfășurare Programul de Tabere ARC. Ne bucurăm că reușim să primim acasă atât de mulți copii și tineri. La sfârșitul lunii august vom încheia ediția din acest an. Sperăm ca toți să se întoarcă, acolo unde locuiesc sau unde au ales să trăiască părinții lor, cu mai multe cunoștințe de limbă română și mai conectați la cultura, istoria și obiceiurile noastre”, a declarat demnitarul DRP.
Temele de discuție din cadrul întâlnirii online au vizat Programul de finanțare nerambursabilă 2023, proiectele aflate în derulare și aspectele tehnice legate de noua sesiune de depunere a cererilor de finanțare de proiecte, scrie contul pe Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий