Chișinăul va continua să ofere prietenilor săi ucraineni toată asistența posibilă

25 08 Ф 3

Vineri, Ministerul moldovean de Externe i-a răspuns purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a făcut o altă declarație falsă pe fondul susținerii de către Chișinău a Ucrainei, scrie „Evropeiska Pravda” cu referire la NewsMaker. În cadrul conferinței sale de presă săptămânale, Zaharova a dedicat în mod tradițional câteva minute din timpul său evenimentelor din Republica Moldova. De data aceasta, ea a spus că se discută „problema livrării de încărcături militare prin Moldova către Ucraina”. Federația Rusă a remarcat „transformarea consecventă a Republicii Moldova într-un apendice logistic al regimului de la Kiev” și  „am avertizat în repetate rânduri Chișinăul oficial cu privire la consecințele catastrofale ale unor astfel de demersuri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Ministerul moldovean de Externe a declarat că Chișinăul „va continua să ofere prietenilor noștri ucraineni toată asistența posibilă atât pe plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”. „Condamnăm declarațiile false făcute recent de Ministerul rus de Externe. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolare. Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a menține pacea și securitatea în țară”, au explicat la departamentul de politică externă a Republicii Moldova.  De asemenea, Ministerul moldovean de Externe a menționat că respinge orice încercări de subminare a eforturilor de integrare europeană a țării.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe își permite în mod regulat atacuri grosolane la adresa Republicii Moldova. Anterior, Zaharova s-a arătat indignată de condamnarea de către Republica Moldova a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, a „cenzurii” și a cooperării Chișinăului cu NATO.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий