Atac nocturn asupra Ucrainei: România suspectează încălcarea spațiului aerian de către dronele rusești

30 09 F 1

Ministerul român al Apărării a declarat că există probabilitatea încălcării spațiului aerian al țării de către dronele „Shaheds” rusești în timpul atacurilor masive asupra teritoriului Ucrainei în noaptea spre 30 septembrie, comunică RBK-Ucraina cu referire la BBC. Potrivit Ministerului român al Apărării, în timpul unei alte lovituri efectuate de teroriștii ruși în Ucraina cu ajutorul dronelor kamikadze, autoritățile au avertizat asupra pericolului pentru locuitorii din municipiile Tulcea și Galați. „Sistemul radar de supraveghere a indicat o posibilă încălcare a spațiului aerian: semnalul a fost înregistrat în direcția municipiului Galați», a precizat Ministerul Apărării.

Vom sublinia că până în prezent nu există date că vreun obiect aerian ar fi căzut pe teritoriul țării, dar se preconizează căutarea epavei astăzi.

În noaptea de 30 septembrie, în mai multe regiuni ale Ucrainei a fost declarată alerta aeriană din cauza amenințării teroriștilor ruși care folosesc drone de atac. Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, inamicul a lansat drone din direcția sudică — Capul Ciauda din Crimeea. În total, 30 de „Shaheds» din aproximativ 40 au fost doborâte de Forțele de Apărare Antiaeriană.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий