Președintele Volodymyr Zelenski a reacționat la moartea militarilor  Brigăzii 128 de asalt

5 11 F 2

„Condoleanțele mele tuturor familiilor și prietenilor soldaților căzuți la datorie! Aceasta este o tragedie care ar fi putut fi evitată. Ministrul Apărării Umerov mi-a raportat despre măsurile luate pentru a afla toate circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat, cine a dat concret ordine”, a declarat el,  citat de RBK-Ucraina.  Zelenski a adăugat că a fost intentat și un proces penal în legătură cu tragedia. Ancheta este în curs de desfășurare.

„Important este să se stabilească întregul adevăr cu privire la ceea ce s-a întâmplat și să se evite ca acest lucru în continuare. Fiecare soldat aflat în zona de luptă – în zona de recunoaștere aeriană și de foc a inamicului – știe cum să se comporte, având grijă de siguranță”, a  accentuat Președintele.

Teroriștii ruși au atacat efectivul Brigăzii 128 de asalt din regiunea Transcarpatică, în Zaporijjia. Soldații s-au adunat pentru a primi distincții cu ocazia Zilei Artileristului. În acel moment, locul în care erau adunați soldații a fost atacat. Ministrul Apărării, Rustem Umerov, și Forțele Armate Ucrainene au confirmat atacul cu rachete „Iskander-M”. În rezultatul bombardamentului militarii şi-au pierdut viaţa, au fost răniţi şi locuitori din zonă.

Ministerul Apărării efectuează o anchetă cu privire la teribila tragedie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий