Marcel Ciolacu: „România va continua să susțină Ucraina în ciuda semnelor de oboseală de război în Europa”

7 11 F 1

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că guvernul său va continua să ofere sprijin „multidimensional” Ucrainei, în ciuda faptului că aliații europeni dau semne de oboseală de război, relatează Bloomberg.„Aliații Ucrainei trebuie să sprijine ferm Kievul, altfel riscă să încurajeze forțele populiste din Europa odată cu victoria lui Vladimir Putin”, a declarat premierul român.

Potrivit acestuia, România va continua să susțină Ucraina în ciuda conflictului din Orientul Mijlociu, pentru că, în opinia sa, acesta va fi rezolvat mai repede decât războiul din Ucraina.

„România va continua să ajute Ucraina, indiferent de costurile politice. Aceste costuri politice sunt mai puțin importante decât precedentul pe care îl va crea victoria Rusiei”, a spus Ciolacu.

Premierul a subliniat, de asemenea, o creștere a sprijinului în întreaga Europă pentru forțele de dreapta și populiste, multe dintre acestea criticând sprijinul guvernelor pentru Ucraina și deplângând legăturile rupte cu Kremlinul.  „Vă puteți imagina câți oameni asemănători lui Putin există printre unii politicieni populiști europeni?”, a spus Ciolacu.

Anterior, președintele României, Klaus Iohannis, a cerut partenerilor să înceapă negocierile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий