SUA consideră inacceptabil faptul că China îl ajută pe Putin să ducă un război împotriva Ucrainei

Administrația SUA a exprimat o poziție dură față de acțiunile Chinei, care oferă sprijin complexului militar-industrial rusesc pentru a alimenta războiul agresiv al Kremlinului în Ucraina. Despre aceasta a declarat la Washington purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karin Jean-Pierre, relatează Ukrinform.

„Vreau să clarific un lucru: considerăm inacceptabil faptul că firmele chinezești îl ajută pe Putin să ducă acest război împotriva Ucrainei”, a accentuat Jean-Pierre. Ea a răspuns la o întrebare despre interacțiunea dintre Rusia și China, precum și despre întâlnirea planificată între cei doi lideri săptămâna aceasta. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a subliniat, de asemenea, că această poziție este susținută și de alte țări occidentale.

Trebuie menționat faptul că este puțin probabil ca vizita dictatorului rus Vladimir Putin la Beijing, joi, 16 mai, să conțină acorduri dure, dar va marca începutul noului său mandat prezidențial cu o demonstrație de susținere din partea celui mai influent partener politic al său, omologul său chinez Xi Jinping.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий