Volodymyr Zelenski: „Partenerii internaționali se tem de faptul că Rusia pierde războiul

Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy addresses a media conference at the Palace of the Grand Dukes of Lithuania during the Three Seas Initiative Summit and Business Forum in Vilnius, Thursday, April 11, 2024. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, consideră că partenerii internaționali se tem de pierderea războiului de către Rusia din cauza „imprevizibilității geopoliticii” în acest caz.

Șeful statului ucrainean a declarat acest lucru în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii, relatează Interfax. „Ei au vrut ca Ucraina să câștige pentru ca Rusia să nu piardă. Ar fi fost o pierdere imprevizibilă și o geopolitică imprevizibilă. Eu cred că nu funcționează așa. Pentru ca Ucraina să câștige, trebuie să ne dați totul de ce avem pentru a câștiga”, a subliniat el.

Președintele a susținut, de asemenea, inițiativa Președintelui francez Macron de a instrui militarii ucraineni direct în Ucraina. El a comentat, de asemenea, ideea creării unui hub pentru repararea echipamentelor franceze chiar în Ucraina, pentru a evita trimiterea de arme în Franța.

„Privesc acest lucru foarte pozitiv, ca să fiu sincer. Toate acestea ar putea fi un pas care să încurajeze alte țări. Adică, astfel se deschide o nouă pagină în acest război”, a adăugat Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

 

Добавить комментарий