Românii din Ucraina, așteptați la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Înscrierile vor avea loc la Herța în zilele de 15-18 iulie

21 5 US

În perioada 15-18 iulie a.c. la Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța (str. Liliacului, nr. 2), regiunea Cernăuți, va fi deschis un centru de înscriere la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV).

Viitorii studenți, masteranzi și doctoranzi pot depune actele pentru admitere în intervalul orar 09.30 – 15.00. De asemenea, actele pentru înscriere pot fi depuse la sediul USV (str. Universității nr. 13), în perioada 11-18 iulie (pentru specializările unde există probe) și 11-19 iulie (pentru specializările unde nu există probe), fără zilele de sâmbătă și duminică.

Locurile bugetate sunt alocate doar programelor cu predare în limba română. Românii de pretutindeni pot urma și programe de studii cu predare în limbi străine doar în regim cu taxă. La studii se pot înscrie în regim cu taxă și cetățenii ucraineni care nu își asumă identitatea românească. Pentru cetățenii ucraineni, beneficiari ai protecției temporare acordate de autoritățile statului român, pot fi alocate locuri fără taxă.

În cadrul procesului de înscriere, un candidat poate alege maximum trei programe de studii (specializări), din care două gratuit, iar al treilea contra unui taxe în valoare de 50 de lei (RON).

Etnicii români admiși la USV, în limita numărului total de locuri fără taxă scoase la concurs pentru românii de pretutindeni, pot beneficia de burse de studiu în lei (bursele se atribuie în ordinea mediilor de admitere), în cuantum de minimum 900 lei (RON) pe lună pentru studiile de licență și de masterat. Candidații admiși în sesiunea din iulie 2024 beneficiază de un loc de cazare în căminele USV.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este una dintre cele mai dinamice instituții de învățământ superior din Europa de Est, oferind o educație universitară și post-universitară la standarde de înaltă calitate.

În cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava candidații pot urma cursurile următoarelor facultăți: Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Inginerie Alimentară, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică, Facultatea de Istorie și Geografie, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Facultatea de Medicină și Științe Biologice, Facultatea de Silvicultură, Facultatea de Științe ale Educației.

Detalii despre admiterea românilor de pretutindeni pot fi obținute la https://admitere.usv.ro/admitere-2024/romani-de-pretutindeni-2024

 

Добавить комментарий