Trimiterea de trupe în Ucraina: ambasadorul explică poziția NATO

23 5 F 4

Alianța nu are în prezent o poziție comună cu privire la această idee. În urma declarației Președintelui francez, Emmanuel Macron, privind posibila sa disponibilitate de a trimite trupe în Ucraina în anumite condiții, Secretarul general al NATO a declarat că nu există un consens în cadrul Alianței și că ea nu este pregătită pentru acest lucru. De asemenea, el a menționat că partea ucraineană nu a cerut desfășurarea de trupe NATO pe teritoriul său, a declarat  reprezentantul Ucrainei la NATO, ambasadorul Natalia Galibarenko, relatează Ukrinform.

Potrivit ambasadorului, există țări care spun că sunt fundamental pregătite să ia o decizie de a-și trimite personalul militar. Acest lucru se va întâmpla, de exemplu, dacă va exista o decizie la nivelul NATO. Alții spun că, chiar și fără o decizie a NATO, sunt gata să ia în considerare această inițiativă, dar numai dacă nu este vorba de unități armate, ci mai degrabă de instructori.

„Apropo, am abordat în repetate rânduri problema trimiterii de instructori occidentali în Ucraina cu membrii NATO. Eficacitatea instruirii depinde în mare măsură de locul geografic în care are loc instruirea. Ne-am dori foarte mult ca acești instructori să desfășoare antrenamentele și exercițiile relevante pe teritoriul Ucrainei. Să fie, relativ vorbind, mai aproape de granița noastră de vest, dar pe teritoriul nostru», spune politicianul.

Acest lucru ar putea simplifica multe probleme logistice. Este motivul pentru care această discuție continuă.

„Acest război a distrus multe tabuuri în rândul aliaților noștri occidentali”, a rezumat Natalia Galibarenko.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий