Momente semnificative ale săptămânii

26 5 S 1

Cabinetul de Miniștri a stabilit procedura de emitere a citațiilor. Aplicația „Reserve+” va oferi în curând o trimitere electronică către centrul de înrolare militară. Rada Supremă a adoptat o lege privind pregătirea militară generală inițială și a creat o comisie de anchetă provizorie privind construcția de fortificații. UE a aprobat utilizarea în beneficiul Ucrainei a veniturilor provenite din activele rusești înghețate și încearcă să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina. Germania și Danemarca au predat Ucrainei 10 tancuri Leopard.

China lansează exerciții militare majore în apropiere de Taiwan. Blinken îi cere lui Biden să permită Ucrainei să folosească arme americane pentru a lovi teritoriul rusesc. CPI solicită mandate de arestare pentru Premierul israelian Netanyahu, ministrul israelian al apărării Galant și trei lideri HAMAS. Președintele iranian Ibrahim Raisi și-a pierdut viața într-un accident de avion.

Ucraina va participa oficial la Jocurile Olimpice de la Paris.

Momente semnificative ale săptămânii în imaginile selectate de Audiovizualul public ucrainean.

Un cal alb a venit dintr-o râpă din apropiere spre poziția în care apărătorii ucraineni pregăteau un tun pentru a trage. Comunitatea Vovciansk, regiunea Harkiv, mai 2024.

Salvatorii în Tipografia din Harkov, după bombardamentul din 23 mai 2024.

26 5 S 2

Pompierii sting un incendiu într-o grădiniță distrusă în centrul orașului Ciuguiv, regiunea Harkiv, 22 mai 2024. Două rachete rusești S-300 au lovit centrul orașului. Opt persoane au fost rănite, un bărbat de 28 de ani se află în stare gravă la spital.

26 5 S 3

Un tânăr participant la mitingul de pe Maidanul Independenței din Kiev  al rudelor infanteriștilor marini capturați ține în mână o lozincă, cerând întoarcerea fratelui său din prizonieratul rus, Kiev, 23 mai 2024.

26 5 S 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий