Este important să fie deocupate regiunile Herson și Zaporijjia: Cernik a explicat importanța lor pentru pace

28 5 Ф 1

Colonelul în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, expertul militar Petro Cernik a declarat la Canal 24 că toate războaiele, chiar și cele care durează secole, se termină. În același timp, Agenția de știri Reuters a relatat că SUA vor participa la summit-ul pentru pace, dar nu se știe în ce format.

Cernik a subliniat că este foarte important ca Washingtonul și Beijingul să participe la summit-ul pentru pace. Acolo se decid multe lucruri, iar China are de fapt influență asupra Rusiei. Este important ca Ucraina să înceapă să caute o formulă de pace, deoarece este un proces foarte dificil.

Ar trebui inițiat dialogul, implicând cât mai multe state posibil. Mai devreme sau mai târziu va exista o formulă. Cu toate acestea, ne amintim de cuvintele lui Winston Churchill: „Scopul nostru este pacea, dar calea spre ea este doar prin forță”. Este extrem de important pentru noi să reușim să prăbușim capul de pod din sud, să ajungem în nordul regiunii Azov, să recucerim complet regiunea Zaporijjia și Herson, a notat colonelul de rezervă Petro Cernik.

De asemenea, expertul militar s-a referit și la cuvintele lui Zelenski, care a spus că lui Putin „i s-a permis să atace Ucraina”. El a remarcat că, cel mai probabil, țările au fost pur și simplu de acord cu noua realitate geopolitică. Bunăoară Ungaria, și nu trebuie să uităm cât de puternic era lobby-ul rusesc în Germania, în special în persoana lui Schroeder. „Germania era cândva dependentă în proporție de 70% de energia rusească. Trebuie reamintit că Putin are exact o teză susținută, potrivit căreia transportatorii de energie sunt arme. O serie de țări ar putea să ne privească ca pe un stat care nu va rezista atacului lui Putin, iar banii nu miros», a relevat Cernik.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий