În Comunitatea Teritorială Ciudei a fost deschisă Secția de poliție

30 5 Ф 2

La 30 mai, în cadrul proiectului „Ofițerul de poliție comunitar” în CT Ciudei a fost deschisă Secția de poliție, pentru a oferi asistență de calitate populației în aplicarea legii. La inaugurarea ei au participat Valentyn Riabyi, adjunctul șefului Departamentului de activități preventive al Direcției principale a Poliției Naționale  în regiunea Cernăuți, șeful Secției de relații cu comunitățile, primarul comunității și localnici.

Postul se află în satul Budeneț. Comunitatea Teritorială este formată din cinci localități: Budeneț, Igești, Crăsnișoara Nouă, Cireș, Ciudei.

Conform proiectului, pe teritoriul comunității vor lucra trei ofițeri de poliție comunitară, dintre care unul a fost deja numit. Este vorba despre căpitanul de poliție Vasile Diaciuc, care va fi responsabil de asigurarea siguranței a aproape 14.000 de persoane nonstop.

Deschiderea Secției de poliție a fost facilitată de comunitatea teritorială, care a alocat spații și a oferit condiții adecvate pentru ca polițiștii să-și îndeplinească sarcinile. Postul de poliție dispune de o autospecială de serviciu dotată cu tot ce este necesar pentru apeluri și intervenții non-stop.

În prezent, în regiunea există 68 de secții de poliție, 2 centre de securitate și 3 birouri de poliție.

Deschiderea secțiilor de poliție reprezintă un pas spre schimbarea sistemului de relații dintre public și poliție. Cetățenii pot fi siguri că ofițerii de poliție sunt mereu de pază pentru liniștea lor și că le vor veni în ajutor cât mai curând posibil.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий