Astăzi, în 300 de școli din regiunea Cernăuți s-a încheiat anul de învățământ

31 5 F 9
În 38 de instituții de învățământ mediu general, el se va încheia la 10 iunie, a comunicat în cadrul unui briefing de către Oksana Sakrier, directorul Departamentului de Educație și Știință al Administrației Militare Regionale Cernăuți. „Absolvenții clasei a 11-a își vor primi certificatele de absolvire a școlii în perioada 14 iunie — 16 iunie 2024. În acest an, 6.331 de elevi vor absolvi clasa a 11-a, iar 10.407 clasa a 9-a. Sesiunea principală de testare a început deja și va dura până la 25 iunie, cu o sesiune suplimentară între 11 și 19 iulie. Fiecare participant trebuie să susțină testele la obiectele obligatorii: limba ucraineană, matematică, istoria Ucrainei și să aleagă încă un obiect la preferință. Candidații vor avea la dispoziție 240 de minute pentru a finaliza testul.
Numărul persoanelor înregistrate pentru a participa la testul național cu mai multe obiecte în regiunea Cernăuți este de 6759 (în 2023 — 6762)», a declarat Oksana Sakrier.
De asemenea, au început pregătirile pentru noul an academic. „În mod tradițional, anul școlar începe la 1 septembrie și se încheie cel târziu la 1 iulie a anului următor și durează cel puțin 175 de zile de școală, în conformitate cu Legea privind învățământul mediu general complet. Cu toate acestea, sub legea marțială, această prevedere este suspendată. Iar durata anului școlar, data de începere și/sau de încheiere a acestuia în timpul legii marțiale sunt acum stabilite de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.
În acest an, Rezoluția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei a stabilit durata anului școlar 2023/2024 de la 1 septembrie 2023 la 28 iunie 2024. Departamentul consideră că este adecvat să se respecte structura actuală a anului universitar. Prin urmare, cu excepția cazului în care Rezoluția CMU este modificată, anul școlar 2024/2025 din regiune va începe la 1 septembrie.
În cazul unor pene de curent, Departamentul recomandă, prin decizia consiliilor pedagogice, modificarea structurii anului școlar prin amânarea vacanțelor de toamnă și de primăvară pentru perioada de iarnă, precum și continuarea învățământului în iunie 2025.
Instituțiile de învățământ tehnico-profesional, profesional preuniversitar și superior au în vedere modificarea calendarului procesului educațional pentru a începe procesul educațional în anul universitar 2024/2025 la data de 15 august pentru elevii din anii II și III de studii și elevii din anii II-V de studii. Cu toate acestea, pentru studenții din anul I și studenții din anul I de studii, anul universitar va începe la 1 septembrie 2024, ținând cont de campania de admitere», spune Oksana Sakrier.
„Libertatea Cuvântului” www.lyberti.com

Добавить комментарий