În Ucraina coeficientul natalității este foarte scăzut

Низька народжуваність – не головна проблема України
Experții consideră că în Ucraina numărul copiilor cu vârsta sub 14 ani va scădea semnificativ. Acest lucru reprezintă o amenințare pentru dezvoltarea viitoare a Ucrainei, deoarece acești copii vor intra în perioada de reproducere peste 5-15 ani, vor începe să studieze și apoi vor intra pe piața muncii. Vor da naștere la și mai puțini copii față de indicii actuali ai natalității.
Potrivit Ministerului Politicii Sociale, numărul de nașteri și coeficientul natalității în Ucraina, în granițele ei din anul 1991, au coborât la cele mai mici niveluri din istoria observațiilor. Astfel, în 2023, în Ucraina s-au născut 187 de mii de copii. „De fiecare dată avem mai multe persoane în vârstă decât nou-născuți. Dar anul trecut a fost extrem de îngrijorător, deoarece coeficientul de creștere a fost de 0,9. Acesta este un coeficient extrem de scăzut, mai mic decât în multe țări europene, cum ar fi Polonia și Franța”, a declarat Oksana Jolnovici, ministrul Politicii Sociale.
Potrivit statisticilor, 10 femei ucrainene dau naștere la 9 copii în decursul vieții lor, în timp ce rata naturală de reproducere este de 22 de copii.
În 2021, în Ucraina 100 de femei au dat naștere în medie la 116 copii. Aceasta reprezintă jumătate din numărul necesar. Astfel, populația din țară este în scădere nu numai din cauza mortalității crescute din cauza războiului, ci și din cauza unei rate foarte scăzute a natalității.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий