Associated Press: Ucraina a folosit deja arme americane pentru a lovi Rusia

6 6 F 11

Apărătorii ucraineni au folosit deja arme americane pentru a lovi teritoriul rusesc, comunică

RBK-Ucraina cu referire la Associated Press. Informația despre loviturile cu arme americane pe teritoriul rusesc a fost confirmată publicației de către un oficial occidental anonim. Potrivit sursei publicației, armele americane au fost folosite de apărătorii ucraineni „în ultimele câteva zile”.

Oficialul occidental nu a dezvăluit mai multe detalii.

Reamintim că SUA au pus la dispoziția Ucrainei armele sale cu condiția ca apărătorii ucraineni să nu le folosească pentru lovituri pe teritoriul rusesc. Washingtonul și-a schimbat recent poziția în această privință. Președintele SUA, Joe Biden, a permis Ucrainei să folosească armele americane pentru a ataca teritoriul rusesc, dar cu restricții. În special, Forțele Armate ale Ucrainei pot lovi doar acea secțiune a teritoriului rusesc care se află în apropierea graniței ucrainene.

Au apărut deja zvonuri online potrivit cărora apărătorii ucraineni au folosit un lansator multiplu de rachete HIMARS pentru a lovi un sistem S-300/400 aflat  în regiunea Belgorod.

Statele Unite ale Americii nu ar trebui să se implice în controlul acțiunilor militare din Ucraina la nivel micro, iar Forțele Armate ale Ucrainei ar trebui să primească arme pentru a apăra țara de ruși, a declarat Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, relatează RBK-Ucraina cu referire la „Vocea Americii în ucraineană”. Într-o discuție cu interlocutorul, jurnalistul a precizat că, în urmă cu câteva zile, Administrația de la Casa Albă a declarat că a ridicat parțial restricțiile privind loviturile efectuate de trupele ucrainene cu arme americane împotriva unor obiective militare de pe teritoriul rusesc, dar unele restricții au rămas în continuare. Speakerul Johnson a răspuns că nu crede că Washingtonul ar trebui să microgestioneze acțiunile militare din Ucraina.

„Cred că trebuie să le oferim armele de care au nevoie pentru a se apăra și a-i respinge pe ruși. Așa că mă opun Președintelui în această problemă. O tot spun și o voi spune din nou”, a accentuat el.

Mike Johnson a mai adăugat că va purta discuții cu Casa Albă pe această temă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий