Macron numește „cărămizile” pentru construirea unei păci durabile în Ucraina

8 7 Ф 1

Liderul francez salută Summit-ul de pace privind Ucraina. Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că summit-ul ucrainean din Elveția este o discuție strategică. Potrivit lui, acesta va contribui la punerea „cărămizilor” pentru construirea unei păci durabile. Macron a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Elysee, relatează Ukrinform.

„Cred că summit-ul care se organizează este un pas important în construirea acestei păci durabile. Mă aștept ca acesta să mobilizeze cât mai mulți oameni posibil. Putem ajunge la acorduri asupra principalelor elemente constitutive ale acestei păci durabile – problema nucleară, securitatea infrastructurii civile și securitatea alimentară, și trebuie să avem o primă discuție strategică”, a declarat liderul francez. Potrivit lui Macron, acum este important să se definească procesul care va avea loc în viitor. Președintele francez subliniază că este necesar să se „acționeze rapid” pentru a „trasa calea”.

După cum s-a comunicat, cu o zi înainte, Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, s-a deplasat la Paris. În special, liderii au discutat despre pregătirile pentru Summit-ul mondial pentru pace din Elveția, la care va participa Emmanuel Macron, și despre participarea Franței la punerea în aplicare a formulei de pace ucrainene, în special a clauzei privind radiațiile și siguranța nucleară.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий