Lloyd Austin : „Niciunul dintre noi nu și-ar dori să trăiască într-o lume dominată de Putin”

12 6 A 4
Astăzi, 13 iunie, conducătorul Pentagonului, Lloyd Austin, a deschis cea de-a 23-a reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei. După mai multe întâlniri online, membrii Grupului de contact au sosit la Bruxelles, unde va avea loc în zilele următoare o reuniune a miniștrilor apărării din NATO, relatează FREEDOM.
Potrivit Pentagonului, în cadrul reuniunii de la Ramstein, aliații Ucrainei vor discuta despre un sprijin suplimentar din partea comunității internaționale pentru a oferi poporului ucrainean mijloacele necesare pentru a-și apăra teritoriul suveran. „Kremlinul continuă să-și intensifice bombardamentele asupra orașelor și civililor ucraineni. Iar Ucraina are nevoie urgentă de capacități suplimentare de apărare aeriană pentru a-și proteja cerul. Niciunul dintre noi nu și-ar dori să trăiască într-o lume dominată de Putin. Am trăi cu toții într-o lume nesigură dacă tiranii ar crede că pot călca în picioare granițele și își pot intimida vecinii. Avem mult de lucru, dar sunt încrezut că această coaliție va continua să se ridice la înălțimea provocării”, a declarat ministrul american al Apărării, Lloyd Austin. El a precizat că, de la înființarea sa, Grupul de contact a oferit asistență în valoare de peste 98 de miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei.
Reamintim că ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov și omologul său american Lloyd Austin au discutat detaliat necesitățile de apărare ale Ucrainei în cadrul unei întâlniri în format Ramstein la 13 iunie.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий