Racheta rusească, care a lovit Spitalul „Ohmatdyt”, avea componente occidentale

10 7 А 2а

 Racheta rusească care a lovit Spitalul de copii „Ohmatdyt” la începutul acestei săptămâni avea componente occidentale, comunică RBK-Ucraina cu referire la Financial Times. Racheta rusească care a lovit un spital de copii din Kiev are la bază componente fabricate în Occident, potrivit experților și oficialilor ucraineni, indicând succesul Kremlinului în eludarea sancțiunilor.

Filmată cu câteva secunde înainte de a lovi spitalul, racheta H-101 este una dintre cele mai performante rachete de croazieră ale Rusiei și este esențială pentru campania sa de atac aerian împotriva Ucrainei.

„Tehnologia occidentală le permite să construiască aceste rachete mai inteligente, care permit atacurilor lor teroriste să treacă de apărarea noastră antiaeriană”, a declarat Olena Belousova, șefa cercetării privind sancțiunile la Institutul KSE din Kiev.

În timp ce sancțiunile au izolat Rusia de unele componente avansate, sectorul de apărare al Kremlinului s-a orientat către microprocesoare și alte tehnologii avansate care nu sunt destinate utilizării militare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий