Volodymyr Zelenski: „Ucraina elaborează în prezent propriile arme cu rază lungă de acțiune care vor putea lovi teritoriul rus”

16 7 F 1

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat acest lucru în timpul recentei conferințe de presă. „Acum toată lumea se gândește cum să economisim energie, și acest lucru este adevărat. Conservarea sectorului nostru energetic, ca să fiu sincer cu dumneavoastră, depinde parțial de faptul aplicării loviturilor puternice asupra instalațiilor energetice generatoare din Federația Rusă. Iar acum putem discuta cu partenerii noștri despre felul cum putem rezolva problema securității energetice. Pentru că aceasta a devenit foarte importantă pentru toată lumea”, a spus șeful statului.

Zelenski a declarat că, în opinia sa, este nedrept faptul că unii parteneri interzic loviturile în adâncimea teritoriului rus. Președintele a adăugat că, anterior, chiar și loviturile pe teritoriul Rusiei cu arme de fabricație ucraineană au fost percepute critic de partenerii occidentali ai Ucrainei de teama „escaladării”, dar acum nimeni nu ridică problema loviturilor cu arme ucrainene.

Întrebat despre elaborarea de către Ucraina a propriilor arme cu rază lungă de acțiune, în afară de drone, președintele a subliniat:  „Lucrăm la alte sisteme care ne vor permite să avem o rază mai lungă de acțiune”.

Volodymyr Zelenski a mai declarat că 99% din statele membre NATO sunt de partea Ucrainei.

El a menționat că aderarea Ucrainei la NATO va depinde de situația de pe câmpul de luptă.

„Ne ajută suficient? Nu există suficient ajutor pentru a câștiga, altfel am fi câștigat deja și ar fi fost mai puține pierderi. Există suficient ajutor pentru a rezista”, a adăugat șeful statului.

”Ucraina va primi o invitație și aderarea la NATO imediat după terminarea războiului”, a mai spus Președintele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий