ISW: Putin nu este interesat de negocieri de bună credință în alte condiții decât cele ale Rusiei

16 7 A 1
Condițiile liderului rus, Vladimir Putin, pentru încetarea războiului împotriva Ucrainei echivalează cu capitularea acesteia, ceea ce indică faptul că Putin nu este în continuare interesat de negocieri de bună credință în alți termeni decât cei ai Rusiei, se menționează în raportul Institutului de Studiu al Războiului (ISW), citat de Ukrinform.
Analiștii remarcă faptul că Putin încearcă să avanseze ideea capitulării complete a Ucrainei ca o condiție prealabilă rezonabilă pentru negocierile de pace. În special, Federația Rusă încearcă să submineze eforturile Ucrainei de a obține sprijin internațional pentru pozițiile sale legitime de negociere bazate pe dreptul internațional. „Încercările constante ale Moscovei de a susține că Ucraina refuză cereri „rezonabile” sunt menite să prezinte Ucraina drept o parte nesăbuită, în ciuda faptului că frontierele legale ale Ucrainei au fost recunoscute de dreptul internațional încă din 1991”, se arată în raport.
ISW consideră că Ucraina continuă să își demonstreze dorința de a negocia cu Rusia în propriile condiții și că cererile Ucrainei pentru o soluționare pașnică sunt în conformitate cu dreptul internațional — în contrast cu refuzul Moscovei de a se angaja în negocieri care să aibă ca rezultat altceva decât capitularea completă a Ucrainei.
ISW continuă, de asemenea, să creadă că cererile lui Putin privind capitularea Ucrainei vor permite trupelor ruse și administrațiilor de ocupație să-și continue campaniile pe scară largă și țintite de epurare etnică în Ucraina ocupată și că restaurarea completă a integrității teritoriale a Ucrainei este necesară pentru a elibera poporul ucrainean de ocupația rusă.
A accepta orice altceva decât eliberarea poporului ucrainean ar însemna o aprobare indirectă a ocupației ilegale a Rusiei asupra a peste cinci milioane de ucraineni, spun analiștii.
După cum s-a comunicat, negarea de către liderul rus, Vladimir Putin, a oricăror discuții de pace cu Ucraina și a oricărui acord de încetare a focului, altul decât capitularea Ucrainei, este o dovadă a tacticii sale de ocupare treptată, a epuizării forțelor armate și a așteptării sale ca asistența occidentală să fie întreruptă.
„Libertatea Cuvântului” – www.liberti.com

Добавить комментарий