La Punctul de control „Dakivți” un bărbat a încercat să profite de handicapul mamei sale pentru a fugi în România

16 7 A 2
Anterior, fiul cel mare al unei femei a părăsit Ucraina în acest fel. O femeie, născută în 1958, a sosit la Punctul de control „Diakivți” împreună cu fiul său, născut în 1993, și prietena acestuia cu intenția de a călători în România. Fiul a prezentat documente care confirmau handicapul mamei sale și a explicat că o însoțea la locul de tratament. În timpul verificării bazei de date, grănicerii au constatat că femeia cu handicap călătorise deja în străinătate în 2023 împreună cu fiul său cel mare, care o însoțea la momentul respectiv. Cu toate acestea, contrar cerințelor Rezoluției Cabinetului de Miniștri din 27 ianuarie 1995 nr. 57 „Cu privire la aprobarea regulilor de trecere a frontierei de stat de către cetățenii Ucrainei”, acesta nu s-a întors împreună cu mama sa, a comunicat Serviciul de presă al Detașamentului de grăniceri Cernăuți.
În cursul unui studiu detaliat al situației, o prietenă care călătorea cu ei i-a oferit grănicerului în grad superior mită în valoare de 1 000 USD pentru a-i lăsa prietenii să plece în străinătate.
Grănicerul a refuzat oferta și a avertizat-o pe cetățeana ucraineană cu privire la răspunderea penală. Femeia a fost predată Poliției Naționale împreună cu un raport de infracțiune în temeiul articolului 369 din Codul Penal al Ucrainei.
„Libertatea Cuvântului” – www.liberti.com

Добавить комментарий