În perioada 19-21 Iulie, la Câmpulung Moldovenesc se desfășoară Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene”

20 7 А 1

La ediția de anul acesta, a 35-a la număr,  participă zeci de formații populare din județul Suceava, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova și Polonia – în total circa 300 de artiști amatori.  Festivalul a fost deschis la 19 iulie cu o paradă a formațiilor participante, a crescătorilor de câini ciobănești și de cai din Bucovina. Prin fața câmpulungenilor și turiștilor au trecut în paradă toate formațiile din județul Suceava și din cele patru țări care participă la festival. Participanții la paradă au fost recompensați cu aplauze de spectatori, iar în centrul municipiului au fost întâmpinați cu pâine și sare de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, alături de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, deputatul Angelica Fădor și mai mulți primari din județ. După ce au prezentat un scurt moment artistic în fața oficialităților, formațiile și trupele participante la festival s-au adunat pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc, scrie publicația „Monitorul de Suceava”.

20 7 А 2

În cadrul programului susținut de colectivele artistice din țările străine a evoluat și  Ansamblul de dansuri populare „Alunelul” din Horbova, CT Ostrița,  TG (manager Mariei Buzduga) și solistul Serghei Rușac, care au reprezentat cu demnitate Ucraina la „Întâlnirile Bucovinene”.

Invitații speciali ai Festivalului „Întâlniri Bucovinene” sunt „Lupii lui Calancea” și Surorile Osoianu.
Cu ocazia festivalului, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc sunt organizate un Târg al Meșterilor Populari, un Târg al Producătorilor Locali și Târgul de Turism al Bucovinei.

20 7 А 3

Imaginile din timpul evoluării artiștilor amatori din Horbova au fost luate din rețelele de socializare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий