Trofeul de Excelență al „Șezătoarea copiilor” de la Fălticeni este adus la Ostrița-Mahala

20 7 F 7

În cadrul programului Zilele Municipiului Fălticeni, România, la 19 iulie s-a desfășurat  Concursul Interjudețean de folclor „Sezătoarea copiilor”, eveniment dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor românești. Evenimentul este coordonat de profesor – interpret Lenuța Rusu, cunoscută pentru implicarea sa în conservarea patrimoniului cultural în zona Fălticeni, scrie presa locală.  Partenerii Concursului au fost Primăria Municipiului Fălticeni, Inspectoratul școlar Județean Suceava, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” și Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Concursul interjudețean „Șezătoarea copiilor” a început cu Parada participanților, un moment în care cei aproximativ 300 de tineri participanți, îmbrăcați în costume tradiționale, au defilat pe aleea pietonală. La Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” a continuat concursul propriu-zis. Participanții au demonstrat aptitudinile lor prin cântec și dans, prin  scenete inspirate din tradițiile românești. Au participat formații din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Bistrița Năsăud, precum și din Mahala (regiunea Cernăuți – Ucraina).

20 7 F 8

Colectiv etnofolcloric „Urmașii lui Ștefan” de pe lângă Casa de cultură din Ostrița-Mahala, condus de Elena Nandriș, a primit invitație la frumoasa „Șezătoare a copiilor” de la profesoara-interpretă Lenuța Rusu, iar primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, le-a asigurat transportul de la vama Siret până la Fălticeni. Discipolii Elenei Nandiș au câștigat Trofeul de Excelență al Concursului.

Concursul interjudețean de folclor „Sezătoarea copiilor” este mai mult decât un simplu concurs; este o sărbătoare a tradițiilor și a culturii românești, un prilej de a aduce împreună generații diferite într-un spirit de respect și admirație pentru folclor. Participarea la acest eveniment nu doar că va oferi tinerilor o platformă de afirmare, dar va și reaminti comunității importanța păstrării și promovării valorilor autentice, scrie „Fălticeni online”.

20 7 F 6

Fotografii de pe contul de Facebook al Elenei Nandriș.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий