Perebykivți – sat al legumicultorilor

21 7 А 4

Perebykivți este un sat din raionul Nistru,  unde aproape fiecare locuitor este implicat în cultivarea legumelor. Această localitate este mărginită din  trei părți de râul Nistru,  are un microclimat special – temperatura este întotdeauna cu 2-5 grade mai mare decât zona învecinată și este ferită de vânturi puternice. Cu alte cuvinte, există condiții favorabile pentru creșterea mai multor culturi și localnicii se folosesc de acest lucru. Predomină cultivarea legumelor, atât timpurii, cât și târzii.  În fiecare sezon agricultorii de aici obțin câte două recolte de castraveți și varză chinezească, remarcă pe contul său de Facebook, Ruslan Zaparaniuk, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, care recent a vizitat satul Perebykivți.

21 7 А 3

În sat au fost construite aproximativ 300 de sere speciale. Legumele timpurii sunt cultivate în sere, iar proprietarii au construit 90 de depozite pentru păstrarea produselor obținute. 20 din aceste depozite sunt echipate cu frigidere.  Varza, bunăoară,  este vândută în rețeaua de magazine și pe piețele din Cernăuți, Lviv și alte regiuni ale Ucrainei.

Datorită cultivării legumelor, Perebykivți a devenit un sat prosper, locuitorii sunt asigurați cu locuri de muncă, iar în timpul recoltării aici vin la câștig câteva sute de oameni din satele vecine, a subliniat Ruslan Zaparaniuk.

21 7 А 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий