Kamala Harris: „Voi face totul pentru a-l învinge pe Trump”

22 7 А 1

Vicepreședintele american, Kamala Harris, a declarat că este pregătită să candideze pentru nominalizarea democrată la prezidențiale, comunică CNN, citat de TSN.  „Sunt mândră că candidatura mea a fost susținută de Președintele Biden. Intenționez să merit nominalizarea mea în calitate de candidat prezidențial”, a spus ea în prima sa declarație publică după anunțul uimitor al lui Biden.

Harris s-a angajat să facă tot ce îi stă în putere pentru a uni Partidul Democrat și națiunea americană „pentru a-l învinge pe Donald Trump și proiectul său extrem 2025”.  Vicepreședintele și-a exprimat recunoștința față de Biden, menționând realizările lui. „Prin acest act altruist și patriotic, președintele Biden face ceea ce a făcut de-a lungul vieții sale de serviciu: pune poporul american și țara noastră pe primul loc”, a spus Harris.  Ea a menționat că mai sunt 107 zile până la alegeri – „o perioadă foarte scurtă de timp pentru a consolida sprijinul pentru partidul tău”.  „Împreună vom lupta. Și împreună vom câștiga”, a conchis Kamala Harris.

Potrivit ziarului, principalul binefăcător al campaniei Biden-Harris spune că donatorii sunt gata să sprijine candidatura lui Harris la președinție.

***

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a comentat refuzul Președintelui american, Joe Biden, de a candida pentru realegerea la președinție. Acest lucru a fost raportat de RBK-Ucraina cu referire la pagina Președintelui de pe rețeaua socială X (fostul Twitter). În postarea sa, Zelenski a scris că Ucraina îi este recunoscătoare lui Biden pentru sprijinul său neclintit în lupta Ucrainei pentru libertate, care, împreună cu sprijinul puternic și bipartid din SUA, a fost și rămâne esențial.

Președintele ucrainean a menționat că în ultimii ani au fost luate multe decizii puternice și vor fi amintite ca pași îndrăzneți făcuți de Președintele Biden ca răspuns la vremuri dificile. „Și noi respectăm decizia dură, dar puternică de astăzi. Vom fi întotdeauna recunoscători pentru conducerea Președintelui Biden”, se arată în declarație.

Zelenski a subliniat că Biden a sprijinit Ucraina în cel mai dramatic moment al său, a contribuit la împiedicarea ocupării țării de către Putin și „a continuat să ne sprijine pe parcursul acestui război teribil”. La sfârșitul mesajului, Președintele a adăugat că situația actuală din Ucraina și din întreaga Europă nu este mai puțin complexă și „sperăm sincer” că anume calitatea de lider puternic și continuu al SUA va împiedica răul rusesc să reușească sau să își fructifice agresiunea”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий