Fotografii alb-negru și o gamă întreagă de emoții pozitive

26 7 NS 1

La 26 iulie, în foaierul Casei de Cultură din Noua Suliță a fost vernisată expoziția „Despre ce poate povesti o fotografie veche…”  în cadrul Proiectului „Păstrarea tradițiilor și obiceiurilor comunității românești — crearea unității pentru armonie în Ucraina”. Principalele exponate ale expoziției sunt fotografii vechi alb-negru ale strămoșilor noștri, care redau evenimente memorabile.

„Trebuie să ne cunoaștem istoria, să o păstrăm și să o transmitem urmașilor noștri. Aceasta este datoria noastră”, a declarat primarul Maria Nicorici în deschiderea expoziției. La eveniment au mai participat Svetlana Scriculeac, șefa Agenției pentru dezvoltare economică și cooperare transfrontalieră din Noua Suliță, și Ștefan Gligor, președintele de onoare al Întreprinderii private „Spicul de aur”, cetățean de onoare al orașului Noua Suliță.  La eveniment a fost invitat  Grupul etnofolcloric „Țărăncuța” din Marșinți.

26 7 NS 3

Proiectul este implementat de ONG-ul „Agenția pentru dezvoltare economică și cooperare transfrontalieră din Noua Suliță” împreună cu Consiliul Orășenesc Noua Suliță, finanțat de Direcția de Cultură a AMR Cernăuți.

26 7 NS 5 a

Vizitatorii au posibilitatea să admire această expoziție unică până la 31 august, scrie site-ul Consiliului Orășenesc Noua Suliță.

26 7 NS 5

26 7 NS 2

Foto Ana Vacarciuc

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com   

 

 

Добавить комментарий