Dmytro Lubineț: „Alți 1000 de copii au fost luați de ruși din Ucraina și duși  în Rusia, chipurile, pentru reabilitare”

28 7 F 1

Ocupanții ruși au luat încă 1000 de copii din teritoriile ocupate temporar din regiunea Herson. De data aceasta, invadatorii au explicat acest lucru drept „reabilitare”, pe care copiii ar urma să o primească în Kabardino-Balkaria, a comunicat Împuternicitul Radei Supreme pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț, sâmbătă, 27 iulie, transmite Canalul 24.

El a remarcat că, timp de peste 2 ani de la începutul invaziei la scară largă, țara agresoare a luat sistematic copii ucraineni cu vârste cuprinse între 6,5 și 16 ani la mii de kilometri distanță de casă pentru a vedea „frumusețea” Rusiei, care a „preluat” regiunea Herson. „Majoritatea acestor copii au părinți care, la rândul lor, probabil își dau acordul pentru ca copilul să fie dus departe. Cu toate acestea, măsura în care o astfel de alegere este liberă sub ocupație rămâne o întrebare deschisă”, a explicat Ombudsmanul.

Potrivit lui, în timpul unor astfel de călătorii, copiii sunt forțați să adopte nu numai cultura și tradițiile statului inamic. O resursă puternică este utilizată pentru a le distruge identitatea ucraineană, care, la rândul său, face parte din politica genocidală a Rusiei, a subliniat Ombudsmanul. Lubineț a accentuat  că transferul copiilor de către Rusia reprezintă o încălcare a drepturilor copiilor și a standardelor internaționale privind drepturile omului. De asemenea, el a adăugat că Ucraina continuă să insiste asupra necesității ca organizațiile internaționale să aibă acces la teritoriile ocupate temporar și să îi aducă în fața justiției pe cei responsabili de încălcarea drepturilor copiilor ucraineni.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий