Mircea Lucescu: „Am avut obligația să mă întorc în fotbalul românesc”

6 8 A 4

Mircea Lucescu, după demisia sa din postul de selecționer al lui „Dinamo” Kiev, s-a odihnit mai puțin de un an. Specialistul cu o experiență enormă a fost numit selecționer al Naționalei României. După cum scrie publicația „Gazeta Sporturilor”, el poate antrena selecționata țării sale minimum doi ani. Mircea Lucescu a semnat un contract cu FRF până în 2026 și are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial de peste doi ani. „Il Luce” a revenit pe banca naționalei după 38 de ani.

Lucescu va avea prima partidă pe banca echipei naționale, în acest mandat, pe 6 septembrie, cu Kosovo, în Liga Națiunilor. 3 zile mai târziu, România o va întâlni pe Lituania.

În cadrul conferinței de presă, noul selecționer al Naționalei României a explicat astfel acordul său:

„Am făcut tot ce a fost posibil să nu vin, am vrut să le dau tinerilor șansa de a merge mai departe. Am vorbit cu Edi, am încercat să-l conving să rămână, grupul e compact, omogen, a reușit să aducă bucurie naționalei. Din câte am înțeles, au făcut tot ce a fost posibil pentru a-l convinge. Apoi le-am zis să vorbească cu Gică Hagi, era normal să i se dea o șansă. Nu s-a ajuns la o înțelegere. Le-am zis că atunci când nu vor mai avea soluții, eu voi avea obligația să mă întorc în fotbalul românesc”.

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

Добавить комментарий