Eveniment jubiliar în viața omului de la radio – Dumitru Verbițchi

7 8 MB 7

La 7 august și-a marcat jubileul de 55 de ani Dumitru Verbițchi, titular al Redacției române a Audiovizualului public ucrainean (până nu demult – Radio Ucraina Internațional). Născut în pitoreasca localitate hliboceană, Dimca, el, student la Facultatea de Istorie, a fost invitat la Radio Moldova în calitate de crainic. Era în perioada destrămării imperiului sovietic și tânărul Dumitru Verbițchi a revenit la baștină, și a fost angajat în Redacția emisiuni în limba română a Postului de Radio Ucraina Internațional. Concomitent a absolvit și Facultatea de Filologie a Universității Cernăuțene. Experiența de la Chișinău i-a fost de mare folos în activitatea de zi cu zi la radio. Se simte foarte liber în fața microfonului și câțiva ani a avut emisiuni în direct la Radio „Bucovina”. În dialogul direct cu ascultătorii i-au prins bine cunoștințele pe care le are în domeniul muzicii populare românești și a muzicii contemporane. De asemenea, este pasionat de problematica politică și se orientează în alegerea reușită a temelor și subiectelor top, astfel îndeplinindu-și cu succes îndatoririle de comentator politic.

7 8 MB 6

Dumitru Verbițchi are un stagiu de jurnalist de peste trei decenii. El a activat paralel și în presa scrisă – a lucrat la redacția noului ziar de expresie românească „Libertatea Cuvântului” din Cernăuți – de la  primele numere și până la ultimul număr al ziarului pe suport de hârtie. Este o perioadă de circa douăzeci de ani. Și astăzi fidelii cititori ai „Libertății Cuvântului” păstrează numerele îngălbenite de vreme cu istorioarele interesante din viață, publicate de Dumitru Verbițchi.

Colegul nostru este apreciat și ca un bun traducător. În ultimul timp, aproape în fiecare an i se încredințează traducerea în română a unor manuale școlare, mai ales cel de istorie a Ucrainei.

Cu prilejul acestui important jubileu, colegii de serviciu, care îl cunosc pe domnul Dumitru Verbițchi și ca un excelent familist și gospodar, îi urează mulți ani fericiți și pașnici, trăiți în bucurii alături de cei dragi și scumpi, realizări și împliniri, multă sănătate și noroc  în toate.

7 8 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий