Jocurile Olimpice 2024: ucraineanul Oleksandr Hyjniak a devenit campion olimpic de box

Ukraine's Oleksandr Khyzhniak celebrates after defeating Cuba's Arlen Lopez in their men's 80 kg semifinal boxing match at the 2024 Summer Olympics, Sunday, Aug. 4, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Ariana Cubillos)

La a doua încercare, boxerul ucrainean a câștigat medalia olimpică de aur. În lupta finală, Hyjniak l-a învins pe kazahul Nurbek Oralbai.

Pentru a doua oară în carieră, Hyjniak a ajuns în finala Jocurilor Olimpice la categoria de greutate de până la 80 kg. La Tokyo, boxerul ucrainean a fost la un pas de a câștiga o medalie de aur: înainte de runda a treia decisivă, el a condus la puncte, dar a pierdut în cele din urmă prin KO controversat. Hyjniak a ajuns în finala Jocurilor Olimpice din 2024 cu trei victorii. În ultima luptă, boxerul ucrainean l-a învins pe campionul olimpic Arlen Lopez, întorcând soarta luptei după ce a pierdut prima rundă.

Adversarul lui Hyjniak, Oralbai, este actualul campion mondial la categoria 80 kg. În singura luptă dintre pugiliști, care a avut loc în februarie 2023, ucraineanul a câștigat (prin decizie divizată).

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий