Ofensiva ucraineană în regiunea Kursk: ISW evaluează cum va decurge ea  pentru Putin

9 8 F 1

Câștigurile semnificative ale Ucrainei în regiunea Kursk din Federația Rusă vor fi o lovitură strategică pentru eforturile pe termen lung ale președintelui-dictator Vladimir Putin de a consolida stabilitatea, securitatea și renașterea geopolitică a Rusiei. Acest lucru este afirmat într-un nou raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). De aceea, potrivit experților americani, Kremlinul va încerca să restituie teritoriul rusesc din regiunea Kursk, care a fost ocupat de trupele ucrainene, și să oprească activitatea ucraineană în adâncul Rusiei.

Este de remarcat faptul că, la 8 august, Putin a avut o întâlnire virtuală cu șeful interimar al regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, pentru a discuta despre operațiunile din regiune și a declarat că „în general cunoaște situația, dar ar dori totuși să audă evaluarea lui Smirnov cu privire la situație”. Se presupune că „oficialul și Führerul” nu au discutat despre încercările armatei ruse de a respinge forțele ucrainene și au prezentat guvernul rus că lucrează efectiv pentru a asigura siguranța civililor și compensații sociale și băneşti.  La rândul lor, bloggeri ruși și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța civililor și la evacuarea neorganizată a acestora din regiune.

„Putin crede probabil că trebuie să răspundă amenințării percepute la adresa civililor pentru a asigura publicul rus că situația este sub control și pentru a evita nemulțumiri interne semnificative», se arată în raport.

La 7 august, Smirnov a declarat că situația este „sub controlul personal al lui Putin”, atribuindu-i președintelui succesul Rusiei în respingerea trupelor ucrainene în regiunea Kursk și atenuarea problemelor civile aferente.  „Anterior, Kremlinul se considera capabil să răspundă rapid la raidurile pro-ucrainene în Rusia. Moscova consideră probabil că câștigurile teritoriale semnificative ale Ucrainei în Rusia reprezintă o amenințare la adresa eforturilor Kremlinului de a stabili un regim stabil în controlul securității interne în Rusia și un manager eficient al războiului din Ucraina”, se arată în raportul Institutului pentru Studii de Război.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий