Forumul de la Oprișeni a tinerilor hliboceni

13 8 B 2

În satul Oprișeni, CT Hliboca, a avut loc un Forum al tinerilor consacrat Zilei Internaționale a Tineretului. Evenimentul a reunit reprezentanți ai societății civile, inițiativei publice și de voluntariat, precum și tineri activi din diferite localități ale Comunității. El a fost organizat de Comunitatea Teritorială Hliboca, Agenția pentru Dezvoltarea Comunităților din Bucovina, ONG-ul „Spațiul pentru Dezvoltarea Comunităților” și de Consiliul pentru tineret al Consiliului de orășel Hliboca, cu sprijinul partenerilor internaționali.

Forumul a început cu o excursie la Muzeul de Arheologie și Etnografie „Maximilian Hacman”, unde participanții au avut posibilitate să afle despre istoria bogată a ținutului natal. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc lângă lac, unde Grigori Vanzuriak, primarul CT Hliboca, Nicolae Popovici, starostele satelor Oprișeni și Slobidka, și Natalia Budei, starostele satului Sterce, au adresat mesaje de salut participanților la forum.

Forumul a cuprins mai multe prezentări și discuții. Dmytro Globak, președintele ONG-ului „Spațiul pentru Dezvoltarea Comunităților”, a vorbit despre instrumentele democrației locale și despre oportunitățile tinerilor de a influența procesul decizional prin implementarea proiectelor.

Iulia Balan, președintele Consiliului pentru tineret, a relatat despre succesele și planurile consiliului, iar Ilia Lopuliak, voluntar, a prezentat inițiativa de voluntariat „Drona din Hliboca”, menită să sprijine măsurile de securitate în comunitate.

Forumul a acordat o atenție deosebită dezvoltării infrastructurii pentru activități de agrement de calitate pentru tineri. Acest subiect a fost abordat de antreprenorul Gheorghe Popovici, arhitectul Ivan Radkevici și de specialistul în turism acvatic Ruslan Șur.

Forumul a constituit un pas de consolidare a participării tinerilor la viața comunității și la dezvoltarea societății civile.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий