Casa Albă despre ofensiva Forțelor Armate Ucrainene în regiunea Kursk: Aici Putin este agresorul

20 8 В 1

Ucraina își apără teritoriul suveran și democrația. Astfel a comentat secretarul de presă al Președinției SUA, Karin Jean-Pierre, ofensiva Forțelor Armate al Ucrainei  în regiunea Kursk, la 19 august, în cadrul unui briefing la Casa Albă. Potrivit ei, Statele Unite nu sunt încă implicate în „niciun aspect al planificării sau pregătirii acestei operațiuni”. Dar, împreună cu 50 de țări aliate, ele fac tot ce pot pentru a ajuta Ucraina. „Ei pot continua să-și apere cu curaj democrația, să-și apere teritoriul suveran. Și trebuie să ne asigurăm că au tot ce le trebuie pentru a face acest lucru”, a declarat oficialul american.

Jean-Pierre a subliniat că încetarea ostilităților depinde în întregime de poziția țării agresoare.

Războiul se poate încheia dacă (președintele nelegitim al Rusiei, Vladimir) Putin se oprește. Aici el este agresorul. El este cel care a intrat în Ucraina, un teritoriu suveran. Acest război se poate încheia astăzi dacă Putin ar face asta”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

De asemenea, ea a precizat că poziția SUA cu privire la utilizarea de către Ucraina a armelor americane pentru a lovi adânc în Rusia „nu s-a schimbat”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий