România susține parcursul european al Ucrainei, continuând să acorde un sprijin multilateral

22 8 F 5

În perioada 21-22 august 2024, doamna Irina-Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți, a efectuat vizite de lucru în regiunea Ivano-Frankivsk. În acest context, diplomatul român cu ocazia marcării Zilei internaţionale a comemorării victimelor terorismului a depus flori împreună cu reprezentanții autorităților regionale și locale la Memorialul Eroilor din centrul orașului Ivano-Frankivsk, aducând un pios omagiu tuturor celor care au dat dovadă de dăruire și sacrificiu, apărându-și țara, comunică Consulatul General al României la Cernăuţi pe contul său de Facebook.

În cadrul vizitei au avut loc întâlniri de lucru la Administrația Militară Regională, cu participarea domnului Vitaly Ilchyshyn, șef-adjunct al AMR Ivano-Frankivsk, la Consiliul Regional Ivano-Frankivsk, cu președintele instituției, Oleksandr Sych, precum și la primăria orașului Ivano-Frankivsk, cu participarea viceprimarului Sviatoslav Nikorovici. În mesajele transmise autorităților, doamna Irina-Loredana Stănculescu a subliniat că România susține parcursul european al Ucrainei, continuând să acorde un sprijin multilateral.

În cadrul întâlnirii de la Administrația Militară s-a discutat despre problemele specifice ale regiunii Ivano-Frankivsk în condiții de război: acordarea asistenței persoanelor strămutate în interior, militarilor aflați pe front sau celor care necesită reabilitare, precum și familiilor apărătorilor care și-au pierdut viața.

Domnul Vitaly Ilchyshyn, prim-viceguvernator al AMR Ivano-Frankivsk a evidențiat importanța calității relațiilor interumane, oficialul ucrainean a transmis un mesaj de recunoștință statului și poporului român și și-a exprimat încrederea în intensificarea parteneriatelor româno-ucrainene.

Volodymyr Cernețki, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a prezentat rezultatele implementării unui proiect transfrontalier de amploare, care a contribuit la eficientizarea activității desfășurate în regiune și și-a exprimat speranța în continuarea parteneriatelor benefice ambelor părți. De asemenea, doamna Tetyana Zbyrak a prezentat rezultatele activității Biroului-filială din Ivano-Frankivsk, care acordă asistență beneficiarilor proiectelor transfrontaliere, subliniind importanța continuării activității și a intensificării atragerii de fonduri europene în beneficiul comunității, se subliniază în postare.

22 8 F 7

Domnul Oleksandr Sych, președintele Consiliului Regional Ivano-Frankivsk a evidențiat în cadrul întrevederii avute cu diplomatul român că România a demonstrat că este un partener de încredere atât în ceea ce privește acordarea unei asistențe multilaterale Ucrainei, cât și în ceea ce privește gestionarea crizei cerealelor într-o perioadă dificilă pentru statul ucrainean.

La Primăria orașului Ivano-Frankivsk discuțiile s-au axat pe analiza rezultatelor implementării proiectelor desfășurate în cadrul Programelor Operaționale România-Ucraina și Ungaria-Slovacia-România-Ucraina. Totodată, domnul Sviatoslav Nikorovici, viceprimar, a prezentat proiectul Centrului de Reabilitare destinat militarilor veniți de pe front, transmițând prin intermediul diplomatului român rugămintea de a identifica soluții urgente pentru finalizarea acestei instituții care a devenit o necesitate în condițiile în care în regiune nu există o instituție de profil care să acopere numărul mare de cereri venite din partea militarilor.

În contextul analizei rezultatelor implementării proiectelor transfrontaliere, Consulul General al României a vizitat Muzeul digital „Orașul și armele”, inaugurat pe 8 mai 2024 într-una dintre clădirile Palatului Potocki din Ivano-Frankivsk, în cadrul proiectului ROOTS – Înapoi la rădăcinile noastre comune (2SOFT /2.1./133), realizat în colaborare cu parteneri din Botoșani, se menţionează în comunicat.

22 8 F 6

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий