Ministerul de Externe al Ucrainei solicită condamnarea loviturii de la Kramatorsk, unde au fost răniți jurnaliști ai mediilor străine

25 8 A 2

Rușii au lansat lovituri asupra orașului Kramatorsk, soldate cu rănirea jurnaliștilor ai mediilor din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe a făcut apel la întreaga lume să condamne acțiunile Federației Ruse, comunică RBK-Ucraina cu referire la postarea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Gheorghi  Tyhyi în X (Twitter). „Noaptea trecută, o altă lovitură rusească teribilă și deliberată a fost îndreptată asupra cartierele rezidențiale din Kramatorsk, rănind jurnaliștii mass-media străine, cazați în hotel”, a declarat el.

Vorbitorul a spus că loviturile țintite asupra mass-media au devenit o tactică sistemică a războiului Rusiei. „Aceste crime de război barbare trebuie condamnate și pedepsite”, a subliniat Tyhyi.

În noaptea de 25 august, forțele ruse au lovit un cartier rezidențial din Kramatorsk, în regiunea Donețk. Procuratura notează că ocupanții au tras cu rachete balistice Iskander-M.

Se știe că trei jurnaliști — cetățeni din Ucraina, SUA și Marea Britanie — au fost răniți din cauza bombardamentelor. Jurnaliștii străini, în vârstă de 38 și 40 de ani, s-au ales cu diferite leziuni corporale  provocate de explozie.  O operațiune de salvare și căutare este în desfășurare la locul atacului. Este probabil ca un alt jurnalist să se afle sub dărâmături.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий