The Times: Ucraina îl va învinge pe Putin dacă va avea ajutor constant din partea aliaților

27 8 B 5

Efectele războiului din Ucraina se răspândesc în întreaga Europă, prin spionaj, atacuri cibernetice, dezinformare și incendieri. Să nu creadă nimeni că, dacă Putin va reuși cu invazia sa ilegală, se va opri aici. Aversiunea sa față de apartenența statelor baltice la NATO — cu populația lor rusă numeroasă — este bine cunoscută. Un atac asupra lor ar depăși o linie roșie, spune Andrew Mitchell, ministrul de externe din umbră al Marii Britanii.

„Ucraina va câștiga dacă o sprijinim suficient de repede și suficient de mult timp. Acesta este motivul pentru care trebuie să folosim toate marile capacități diplomatice globale pentru a face lobby și a-i convinge pe toți cei cărora le pasă de libertate că lupta Ucrainei este lupta noastră, că o victorie rusă ar fi nedreaptă și că trebuie să furnizăm toate armele și să permitem utilizarea lor în orice mod care sprijină apărarea curajoasă a Ucrainei împotriva agresiunii și care este în concordanță cu dreptul internațional și cu un sistem bazat pe reguli”, a scris Mitchell.

El a adăugat că poporul ucrainean a dat dovadă de un curaj și de o fermitate extraordinare în a face față mașinii de război josnice a lui Putin.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий