Mathias Schmale: „Ca milioane de oameni din Ucraina, am petrecut ore întregi în adăpost în această dimineață din cauza valului continuu de atacuri asupra Ucrainei”

27 8 А 1

Coordonatorul rezident al ONU în Ucraina, Mathias Schmale, a subliniat necesitatea de a respecta dreptul internațional umanitar și de a proteja civilii după un atac masiv cu rachete rusești care s-a soldat cu victime civile. Aceasta este o încălcare gravă a tuturor regulilor de război, a declarat coordonatorul ONU, relatează Interfax-Ucraina.

„La fel ca milioane de oameni din Ucraina, în această dimineață am petrecut ore în ascuns din cauza unui val susținut de lovituri asupra Ucrainei din partea Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a declarat Schmale. El a menționat că loviturile s-au soldat cu morți și răniți în rândul civililor, precum și cu daune grave aduse infrastructurii civile.

„Este inacceptabil ca, în loc să își continue viața, cetățenii țării să fie nevoiți să se refugieze în stațiile de metrou și în alte adăposturi. Chiar și în război, există reguli. Dreptul internațional umanitar trebuie să fie respectat. Civilii trebuie să fie protejați”, a subliniat el.

În total, 236 de vehicule inamice de atac aerian au fost detectate și escortate de trupele de geniu radio ale Forțelor Aeriene: 127 de rachete și 109 drone de atac.  Un total de 201 ținte aeriene au fost doborâte ca urmare a luptelor aer-aer: 102 rachete și 99 drone de atac.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий