Zelenski despre întoarcerea bărbaților ucraineni din străinătate: Sunt pentru, dar fără constrângere

27 8 A 6

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, dorește întoarcerea cetățenilor ucraineni din străinătate. Însă metoda forțării nu va fi aplicată. Despre aceasta șeful statului ucrainean a declarat în cadrul unei conferințe de presă, informează RBK-Ucraina. Președintele a fost rugat să comenteze zvonurile apărute în mass-media potrivit cărora Ucraina le cere partenerilor săi să faciliteze întoarcerea în patrie a bărbaților ucraineni aflați la vârsta recrutării. El a explicat că nu este foarte favorabil pentru țările partenere să anunțe că trimit ucraineni în patrie, deoarece sprijinul lor este foarte costisitor. Dar este mai ușor să ridici problema la o întâlnire cu Președintele ucrainean și să afirmi că el  a cerut ca ucrainenii să se întoarcă.

„Desigur, sunt de acord ca ucrainenii să se întoarcă. Dar fără constrângere… Mi-aș dori foarte mult ca toți ucrainenii să fie aici în urma deciziei lor”,  a adăugat Zelenski.

Reamintim că, după cum a declarat Președintele Volodymyr Zelenski, acum în străinătate se află peste 7,5 milioane de ucraineni. Un număr mare au părăsit țara din cauza începerii invaziei la scară largă a rușilor.

Sunt și de acei ucraineni care au fugit ilegal în străinătate pentru a evita mobilizarea.

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий