Salzburg a spulberat visul lui Dinamo (Kiev) de a evolua în actualul sezon în Liga Campionilor Europeni

SALZBURG, AUSTRIA - AUGUST 27: Mykola Shaparenko of FC Dynamo Kyiv shoots during the UEFA Champions League play-offs second Leg match between FC Salzburg and Dynamo Kyiv at Red Bull Arena on August 27, 2024 in Salzburg, Austria. (Photo by Christian Bruna/Getty Images)
Antrenorul lui Dinamo a comentat evoluarea echipei sale în returul cu Salzburg (1-1). Precedentul s-a încheiat cu 2:0 în favoarea vicecampioanei Austriei.
Manșa retur a play-off-ului Ligii Campionilor dintre Salzburg și Dinamo trebuia să stabilească câștigătoarea fazei grupelor. După prima manșă, discipolii lui Oleksandr Șovkovski păstrau șanse minime de succes.
În debutul primei reprize, dinamoviștii și-au creat mai multe ocazii periculoase în apropierea porții gazdelor. Totuși, șuturile lui Yarmolenko, Dubinciak și Pihalionok au fost lipsite de precizie. În minutul 12, Adam Dunham, aripa lui Red Bull, a trecut ușor de apărarea lui Dinamo și a înscris pe lângă poartă.
Vicecampionii Austriei ar fi putut să-și mărească avantajul, dar nu au profitat de șansele lor.
În schimb, Dinamo a lansat un contraatac excelent, care a fost început de Mihavko. În minutul 29, Vanat a primit o pasă de la fundașul central și a trimis mingea în poarta adversă.
„Fotbaliștii au încercat să dea tot ce au avut mai bun astăzi. Și cred că este imposibil să acuzi echipa că nu a avut dorință de a învinge. Le-am mulțumit băieților, au cheltuit multă energie astăzi.
Cu siguranță vom analiza această performanță. Acesta este un nivel complet diferit, acestea sunt meciuri din Liga Campionilor. Sunt mândru de echipă, de atitudinea fotbaliștilor, de munca lor. Am încercat și am imobilizat adversarul la începutul meciului, dar, din păcate, am ratat din nou contraatacul și am primit golul, deși am avut ocaziile noastre. Cred că am făcut cu siguranță un mare pas înainte — suntem pe drumul cel bun. Trebuie să continuăm”, a declarat Șovkovski.
Dinamo (Kiev) va evolua în actualul sezon în cadrul Ligii Europei.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий