La Noua Suliță au fost comemorați eroii căzuți la datorie

29 8 F 2

n fiecare an pe 29 august, în țara noastră este marcată Ziua comemorării apărătorilor Ucrainei. Pe parcursul războiului, mii de bravi apărători și apărători ai statului nostru și-au dat viața pentru independența Patriei. Exact la 29 august 2014, s-a produs tragedia de la  Ilovaisk.

În cinstea memoriei apărătorilor căzuți, astăzi a avut loc un miting recviem la Noua Suliță, lângă Aleea Eroilor.  Printr-un minut de reculegere, cei prezenți au cinstit memoria tuturor copământenilor care au murit pe front.

29 8 F 3

Adresându-se participanților la mitingul de doliu, primarul Maria Nicorici a declarat: „Astăzi, ne amintim cu deosebită durere și recunoștință de eroii care și-au dat viața pentru libertate, independență și pace în Ucraina. „Erau luptători curajoși ale căror inimi ardeau de dragoste pentru Patria lor. Isprava lor este un sacrificiu sacru care nu va fi uitată niciodată”, a accentuat Maria Nicorici.

Rude, prieteni, camarazi de arme, reprezentanți ai publicului și autorităților au depus flori la portretele apărătorilor – copământenilor căzuți în luptele cu agresorul, scrie site-ul Consiliului Orășenesc Noua Suliță.

29 8 F 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий