Zi teribilă la Poltava

3 9 F 3

Marți, 3 septembrie, Rusia a lansat un atac cu rachete balistice asupra unei instituții de învățământ din Poltava, a informat Ministerul Apărării din Ucraina. Potrivit lui Volodymyr Zelenski, peste 180 de persoane au fost rănite și 47 de persoane au fost ucise. Numărul jertfelor e în creștere.

„Astăzi, Poltava trăiește o zi teribilă. Agresorul rus a lansat un atac barbar asupra uneia dintre instituțiile de învățământ din oraș. Potrivit informațiilor disponibile, inamicul a folosit două rachete balistice. Intervalul de timp dintre alarmă și sosirea rachetelor ucigașe a fost atât de scurt încât a surprins oamenii în momentul evacuării la adăpostul antiaerian”, a declarat Ministerul Apărării din Ucraina.

Una dintre clădirile institutului a fost parțial distrusă, iar multe persoane au fost prinse sub dărâmături. Datorită activității coordonate a salvatorilor și medicilor, au fost salvate 25 de persoane, dintre care 11 au fost deblocate din dărâmături.

Salvatorii își continuă în prezent activitatea.

„Ne exprimăm sincerele condoleanțe familiilor victimelor. Această tragedie este încă o dovadă a vicleniei inamicului, care nu se oprește la nicio crimă pentru a încerca să intimideze ucrainenii. Îndemnăm pe toată lumea să își păstreze calmul și să aibă încredere doar în sursele oficiale de informații. Orice speculație cu privire la această tragedie este inacceptabilă”, a subliniat Ministerul Apărării.

Martorii oculari intervievați de Glavkom au declarat că a fost lovită una dintre facilitățile de antrenament ale Forțelor Armate din partea de nord-vest a orașului. Lovitura a fost foarte puternică. Canalele locale Telegram au anunțat o campanie urgentă de donare de sânge pentru toate grupele sanguine. Stația de transfuzie sanguină din Poltava, care funcționează pe baza spitalului regional, a făcut apel la cetățeni să doneze sânge.

În plus, potrivit rapoartelor publice, a fost înființat un sediu operațional pentru consecințele atacului din Poltava. Se știe că mai mult de 10 clădiri rezidențiale au fost avariate. Un total de 30 de lucrători în domeniul utilităților și 10 echipamente sunt implicate la lichidarea consecințelor. De asemenea, sunt implicate și alte servicii speciale relevante.

Șeful Administrației Militare Regionale Poltava a declarat: „Este o zi teribilă pentru regiunea Poltava. Nu există detalii cu privire la situația de securitate. Toate serviciile relevante lucrează la fața locului. Acțiunile bine coordonate ale salvatorilor și medicilor au salvat multe vieți astăzi. Mulți locuitori din Poltava donează sânge pentru a ajuta răniții. Deocamdată, avem tot ce ne trebuie pentru a transfuza componente sanguine”.

În regiunea Poltava au fost declarat trei zile de doliu.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий