Încălcarea de către dronele rusești a spațiului aerian al unor țări europene, inclusiv al României și Letoniei, reamintește încă o dată că agresiunea Rusiei depășește granițele Ucrainei

9 9 F 5

Despre aceasta a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sybiga, în postarea sa pe Facebook. „Dronele rusești au încălcat spațiul aerian al României și Letoniei. Aceasta este o reamintire a faptului că acțiunile agresive ale Rusiei merg dincolo de Ucraina. Răspunsul colectiv al aliaților ar trebui să fie sprijinirea Ucrainei cât mai mult posibil acum pentru a pune capăt agresiunii ruse, protejarea de vieți omenești și  menținerea păcii în Europa”, a scris ministrul.

Potrivit lui, Ucraina are nevoie de acțiuni concrete din partea aliaților săi. „O decizie colectivă îndrăzneață de a utiliza apărarea aeriană a partenerilor pentru a doborî rachetele și dronele rusești deasupra Ucrainei. Asistență militară mai puternică și mai rapidă pentru soldații ucraineni. Ridicarea restricțiilor privind utilizarea armelor de către Ucraina. Acționați acum”, a declarat Andrii Sybiga.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий